onsdag 25 april 2018

Balansvåg Grupp Krusbären

Vi valda att arbeta med en balansvåg som vår tekniska artefakt. Balansvågarna bestod av galgar, snöre och någon form av behållare, samt riktar sig till åldrarna 2-4.

När vi byggde vågarna tänkte vi på vilka material vi skulle använda så som t.ex. vilken typ av galge, om vi skulle ha genomskinliga behållare eller inte och vilken typ utav snöre vi skulle använda. Detta för att vågarna skulle hålla så bra som möjligt. Sedan tog vi med oss de material vi valde hemifrån.

Vårt arbete fokuserade till stor del på begreppsförståelse, konflikthantering och att utveckla barnens förmåga att tänka och reflektera samt föra resonemang kring deras tankar. Slutligen även introducera barnen för dem konkreta lärande möjligheterna inom teknik samt fysik. Fysiken kom in i arbetet med att undersöka och jämföra vikter.

Samarbetet i gruppen fungerade väl och alla kom med bra, användbara idéer. Valet av artefakt var väldigt givande då vi kände att trots att konstruktionen var enkel så finns det många möjligheter med den. Vi kände att den gick att använda till många olika saker och att det gick att inkludera många olika ämnen i arbetet med vågen. 

Vi är väldigt nöjda med arbetet, vi kände att även redovisningen gick väldigt bra, och hoppas att andra kan ta nytta av och få inspiration av vårt arbete.
 

Grupp Krusbären: Lina Nelson, Jufoon Abbas, Amanda Öbom & Jennifer Liirus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Båtracet - ny uppladdning

Aspen Båtrace - Grupp Aspen Sara Brändström, Bao Luu, Jenny Lindeman Kim, Julia Carlsson, Sara Liljenroth & Malin Flinck  ...