torsdag 26 april 2018

Solstrålarna -Insektshotell


Vi i gruppen har konstruerat ett insektshotell som en teknisk artefakt. Vi valde att skapa ett insektshotell för att göra barnen medvetna om hur stor betydelse insekterna har för vår natur. Vi valde även att konstruera ett insektshotell för att barnen ska få möjlighet att använda olika tekniska artefakter så som hammaren, skruven och sågen. Vi vill även att barnen ska få möjlighet att träna på samarbete samt få fundera och reflektera över olika val som de ställs inför.

Arbetet med artefakten anser vi passa alla åldrar på förskolan. När vi valde material till vår artefakt så var vår tanke att materialet skulle finnas nära till hands i förskolan. Mycket av materialet som används för att bygga insektshotellet kan hämtas i skogen. Arbetet med vår artefakt tycker vi i gruppen var roligt och väldigt givande. Vi i gruppen fick fundera och reflektera över hur insektshotellet skulle se ut och vad som skulle finnas i det. För att veta vad som skulle finnas i fick vi läsa på om insekter och vad insekter trivs att bo i. 

Vi valde att göra en ritning med bilder för att göra det tydligt för barnen hur ett insektshotell kan se ut. Skulle vi bygga ett insektshotell med barnen så skulle barnen dock kunna få vara med och göra ritningen och bestämma hur insektshotellet skulle se ut. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Båtracet - ny uppladdning

Aspen Båtrace - Grupp Aspen Sara Brändström, Bao Luu, Jenny Lindeman Kim, Julia Carlsson, Sara Liljenroth & Malin Flinck  ...